Recept megosztása

Vegán nemhalászlé padlizsánból

Tulajdonképpen semmi más nem kell egy jó halászléhez, mint jó sok hagyma, jó sok pirospaprika, a hagyományos magyar konyha kellékei, és egy kis alga, aminek köszönhetően meglesz a halas íz is. (Bár biztos lesz, aki pont azt nem szereti – az hagyja el az algát)

Apósom nekem mindig tésztával tálalta, úgyhogy nálunk is így került az asztalra. Nagyon elégedettek voltunk az eredménnyel. Fogyasztásnál vigyázzunk a ruhánkra, és az abroszra. Erős paprikakrémmel még autentikusabb.

4-5 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjunk ki a padlizsánból két teljes szeletet hosszanti irányban, majd alakítsunk ki belőle „halszeleteket” – már ha fontos a vizuális élmény is halászlénkhez – mi csak 2 szeletet csináltunk
  • 2.sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük félre
  • 3.a padlizsán többi részét vágjuk fel apróbb kockákra (mi meg is hámoztuk, de nem muszáj)
  • 4.kevés olajon /vízen indítsuk el a hagymát (esetleg kis tahinivel, ha teljesértékűen szeretnénk enni, és hogy piruljon is a hagyma), majd tegyük hozzá a fokhagymát is, süssük kicsit azzal is
  • 5.szórjuk rá a pirospaprikát (közben húzzuk le a tűzhelyről az edényt, nehogy megégjen)
  • 6.tegyük hozzá a padlizsán-kockákat, paradicsomot, paprikát, fűszerezzük sóval, borssal - ha kell, tegyünk alá kis vizet, le ne égjen
  • 7.főzzük/ pároljuk puhára a padlizsánt, paradicsomot, paprikát – kb.15 perc, alacsonyabb hőfokon
  • 8.botmixerrel turmixoljuk simára, tegyük bele az algát (végén ki is lehet venni, ha valakit zavar)
  • 9.öntsük fel 2-2,5l vízzel – mi sűrűbben szeretjük, - forraljuk fel
  • 10.a végén ízesítsük még, ha szükséges
  • 11.a tésztát kifőzhetjük külön edényben is, és akkor csak tálaláskor tesszük hozzá, mi kínai rizstésztát használtunk, és a levesben főztük meg
  • 12.miközben fő a levesünk, egy kevés olajon/felvizezett tahinin süssük meg a padlizsán szeleteket – tálaláskor helyezzük a tányérra, és merjük rá a levest

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán nemhalászlé padlizsánból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db közepes padlizsán
  • 1db algalap – beáztatva forró vízbe 10 percig, majd feldarabolva
  • 3 fej hagyma felvágva – nem kell apróra
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 3-4 evőkanál pirospaprika
  • (gluténmentes) tészta - metélt – mi rizstésztát használtunk