Vegán nem kenőmájas

Nagyon finom szendvicskrém készíthető tofuból. Leginkább a marinált tofuból készült hasonlít leginkább a májas ízéhez, de szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az NEM gluténmentes, mert hagyományos szójaszósszal készül, ami tartalmaz általában búzalisztet. (Sőt, némelyik még olajat is tartalmaz, ezért érdemes mindig elolvasni az összetevők leírását.) Mi most natúr tofuból készítettük, és be kell vallanunk, napról napra egyre finomabb lett, ahogy értek össze az ízek.

2 adag
5 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük az összes hozzávalót késes aprítóba
  • 2.turmixoljuk krémesre – eleinte darabos lesz, de adjunk neki időt, elkezd szépen átalakulni az állaga
  • 3.fűszerezzük még, ha szükséges
  • 4.tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán nem kenőmájas?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kis tömb (180g) natúr tofu
  • 2-3 evőkanál folyékony füst - mi jó füstösen szeretjük
  • 2 evőkanál szójaszósz / tamari (gluténmentes szójaszósz – ez sós,vegyük számításba
  • fél kiskanál majoranna
  • bors
  • só – ha nem elég sós a szójaszósztól
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 3-4 evőkanál céklalé – ehhez lehet céklát reszelni, és kinyomkodni a levét, vagy ha van főtt céklánk, annak a levét is használhatjuk – ez csak színt ad, nem érezni az ízét – el is hagyható
  • tovább fűszerezhető hagymaporral, fokhagymaporral, újhagymával