Recept megosztása

Vegán műzli – energia bon-bon

Egészséges és finom, de azért diétázók mértékkel fogyasszák. Ha szükségünk van egy jó kis energiabombára, vagy csak sietve tudunk reggelizni, akkor ez a recept jóbarátunk lehet a jövőben. Könnyű elkészíteni, még könnyebb megenni. Gyümölcs, magok és zabpehely – semmi adalékanyag, olaj vagy cukor.

10 golyó
5 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.az összes összetevőt - a datolya és a vanília kivonat kivételével, - dolgozzuk össze a késes-aprítóban szakaszosan működtetve, összesen kb. 10-20 másodpercig - maradjon azért darabos
  • 2.adjuk hozzá a datolyákat és a vanília kivonatot, keverjük a géppel újra addig, amíg a keverék egyben nem marad, amikor az ujjainkkal összenyomjuk - ha túl száraz, adjunk hozzá még néhány szem datolyát
  • 3.kb. 1 evőkanál keveréket használjunk egy golyóhoz - körülbelül 10 golyónk lesz
  • 4.fogyaszthatjuk így is, de a golyókat kókuszreszelékben /kakaóporban/fahéjban is meggörgethetjük

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) aszalt sárgabarack- nem chips - bármilyen szivacsos állagú aszalt gyümölcs
  • 1/2 bögre földimogyoró, mandula, szotyi keveréke
  • 10 db kimagozott datolya (70–80 g)
  • 1/4 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • csipet só

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!