Recept megosztása

Vegán majonéz tofuból

A majonéz nálunk nagy kedvenc volt mindig is. Már többféle módon kipróbáltuk, most a tofura esett a választásunk. Ha igazán krémesre szeretnénk, magasfordulatszámos turmixgéppel készítsük, és akkor érdemes dupla adaggal csinálni. De természetesen késes aprítóval vagy botmixerrel is nekiállhatunk. Mi most egy alapreceptet mutatunk, először érdemes mindenből egy kicsit tenni hozzá, majd fokozatosan ízesíteni, ahogy szeretjük – van aki ecetesebben, van aki édesebben szereti.

 

4 adag
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha a datolyát használunk, érdemes először azt kevés vízzel leturmixolni
  • 2.mindent tegyünk turmixgépbe egy kevés vízzel, majd dolgozzuk simára
  • 3.adjunk hozzá még vizet, fűszerezzük, ízesítsük, ha még szükséges, turmixoljuk össze újra

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán majonéz tofuból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kis tömb tofu - kisebb darabokra vágva
  • 1-2 kiskanál datolyapaszta vagy pár szem puha datolya
  • pár csepp friss citromlé
  • 1/2 kiskanál fekete só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/2 kiskanál rizsecet/almaecet
  • 1 kiskanál tahini
  • 1/2 kiskanál mustár
  • víz
  • ízlés szerint még: fokhagymapor, esetleg sörélesztőpehely