Recept megosztása

Vegán lágy mozzarella

Már több mozzarella receptünk van. Ez most egy olyan, amelyik azt a fajta mozzarella -élményt hozza, amelyik a lében úszik, kicsit lágy, nyúlós, gumis. Ez nem lesz reszelhető. Néhány alapanyagból, pillanatok alatt megvagyunk az előkészületekkel, de a várakozási idők miatt érdemes időben elkezdenünk, ha tervünk van vele. Olajmentes, gluténmentes.
Bazsalikommal, paradicsommal, egy kis balzsamecettel meglocsolva, pirítóssal kitűnő. Ebből egy elég nagy adag lesz, 4-5 embernek elegendő, természetesen kisebb mennyiségben is elkészíthető.

4-5 adag
15 perc előkészület + 2 óra várakozás+1 óra hűtés

VÉGRE ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.keverjük el az útifűmaghéjat a vízzel, és hagyjuk állni legalább 2 órát - egy zselés masszát fogunk kapni
  • 2.tegyük turmixgépbe a kesut, citromlevet, fűszereket, útifűmaghéjas keveréket és dolgozzuk el teljesen simára kb. 1 - 2 perc alatt - teljesítménytől függ
  • 3.tegyük át egy tálba,fedjük le és legalább egy óráig hűtsük hűtőben

Hozzávalók

  • 2 púpos evőkanál útifűmaghéj
  • 4 dl víz
  • 100 g kesudió beáztatva egy pár órára, majd lecsöpögtetve használat előtt
  • fél citrom frissen kifacsart leve (kb. 2 evőkanál)
  • fél - 1 kiskanál só
  • ízlés szerint fűszerek - bors, őrölt fokhagyma, oregánó, bazsalikom, kakukkfű