Recept megosztása

Olajmentes vegán krémsajt tofuból

Nagyon finom krémsajt készíthető tofuból. Gyakorlatilag bárhogy fűszerezhető. Tehetünk hozzá köményt, füstölt pirospaprikát, akkor cheddar jellegű lesz, de készíthető olaszos fűszerekkel, vagy kaprosan. Nyugodtan engedjük el a fantáziánkat, ez egy alap recept. Kitűnő kenyérre kenve, de zöldségekkel is fogyaszthatjuk. A kesudió el is hagyható, de attól lesz kicsit teltebb, krémesebb.

3-4 adag
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.csepegtessük le a kesudiót
  • 2.az újhagymán és a tofun kívül az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe vagy késes aprítóba
  • 3.turmixoljuk simára és krémesre
  • 4.tegyük hozzá a tofut is, és turmixoljuk össze a kesus keverékkel
  • 5.TIPP: ha szükséges, egyszerre 1 teáskanálnyi vizet adjunk hozzá , hogy könnyebben keveredjen össze
  • 6.végül keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát

Hozzávalók

  • 180 g (kis tömb) natúr tofu
  • ½ bögre (bögre= 2,3 dl) kesudió - legalább néhány órát áztatva, használat előtt lecsepegtetve - el is hagyható
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál almaecet
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • ½ teáskanál só/1 kiskanál fehér misopaszta/1 kiskanál (gluténmentes) szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma/ ½ kiskanál fokhagymapor
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • néhány szál újhagyma - apróra vágva