Recept megosztása

Vegán kolbászkrémes táska

Pikk-pakk összedobtuk vacsorára ezt a köles-kolbászkrémes táskát. Míg főtt a köles, pont előkészítettük a tésztát. 

Gyorsan meg is töltöttük őket a még meleg krémmel, kis hajtogatás, villával nyomkodás, szúrkálás, és már mentek is az előmelegített sütőbe. Gyakorlatilag 15 perc munka volt az egész. És valami isteni finom lett, falták a gyerekek. 

Nagyon könnyű dolgozni ezzel a liszttel, bátran fogjatok neki, ha nekem sikerült, Nektek is fog. Ahogy már többször írtam, a sütés nem igazán az erősségem, ezért szívesen használok lisztkeveréket ezekhez a projektekhez. 

 

Tészta ez alapján készült:

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2021/08/vegan-turos-kifli-szafi-free-univerzalis-lisztbol.html

6 db
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.alaposan öblítsük le a kölest
  • 3.egy lábasban tegyük oda főni a fűszerekkel fedő alatt - ha nagyon beszívná a vizet, adjunk hozzá még kb. 1/2 dl-t
  • 4.közben oldjuk fel a sót és az élesztőt a növényi tejben, majd adjuk hozzá a lisztet
  • 5.keverjük össze alaposan, pihentessük lefedve 10 percig
  • 6.enyhén belisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 részre
  • 7.nyújtsunk mindegyikből 3 mm vastag körlapot - mi kézzel formáztuk
  • 8.tegyünk 2-3 evőkanálnyi kolbászkrémet a lapok alsó részére, közepére
  • 9.hajtsuk rá a tésztát, és nyomkodjuk össze a széleket, villával is dolgozhatunk - így kapunk kis táskákat
  • 10.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe őket
  • 11.szúrkáljuk meg pár helyen villával a tetejüket
  • 12.kenjük le felvizezett paradicsomszósszal/ketchuppel, vagy fújjuk le olajsprayvel (ki melyiket használja, az első olajmentes verzió)
  • 13.süssük 25-35 percig - míg kicsit megpirul a tetejük
  • 14.hagyjuk rácson teljesen kihűlni

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán kolbászkrémes táska?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
  • 3 g só
  • 3 g porélesztő
  • 280 g langyos növényi tej
  • + 5 g bambuszrostliszt - formázáshoz

Kolbászkrémhez:

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) köles
  • 1,5 bögre víz
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor, füstölt pirospaprika, pirospaprika
  • 1/4 kiskanál őrölt kömény