Recept megosztása

Vegán kolbász morzsa

Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető recept. Ezzel a kolbász ízű morzsával bármilyen ételt feldobhatunk. Szórhatjuk pizzára, rizsre, sült krumpli tetejére, tésztára, levesbe vagy bárhová ahová szeretnénk. 5 perc alatt előkészíthető, plusz 30 perc sütés…és már ehetjük is.

4 személy
35 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral
  • 3.keverjük össze a szójaszószt, az ecetet és az összes fűszert egy nagy tálban
  • 4.morzsoljuk bele a tofut az ujjainkkal
  • 5.keverjük össze alaposan a tofu-morzsákat az fűszerekkel
  • 6.oszlassuk szét egyenletesen az előkészített serpenyőre
  • 7.süssük 25-30 percig, amíg kicsit meg nem pirul, néha keverjük át, hogy nehogy megégjen

Hozzávalók

  • 2 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál chili por (elhagyható)
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 2 kis tömb (2*180g) lecsöpögtetett tofu

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!