Recept megosztása

Vegán kolbász ízű krém

Ezt a krémet lehet kenni szendvicsre is. Mi felhasználtuk rakott krumplihoz, kolbász gyanánt, kis falatokban rászórva a krumplira. Isteni finom lett. Csak főtt kölesre és fűszerekre van hozzá szükségünk. Érdemes jól kihűteni, és állni hagyni, ha szendvicskrémként használjuk. A kölest öblítsük le alaposan főzés előtt. Akár áztathatjuk is pár órát, majd öblítsük le, és friss vízzel főzzük, így nem lesz kesernyés mellékíze. Ha áztattuk, kicsit kevesebb vízzel főzzük, nem kell háromszoros víz.

4-5 főre
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha nincs főtt kölesünk, főzzünk - ehhez egy fél bögre (bögre = 2,3 dl) száraz köles kb. elég
  • 2.hagyjuk kihűlni a kölest
  • 3.keverjük hozzá a fűszereket - mi krumplitörőt használtunk, hogy kicsit darabos maradjon, de lehet késes aprítóban is összedolgozni simára
  • 4.igazítsunk még a fűszerezésén, mi egy alapot adtunk meg
  • 5.tegyük jól zárható edénybe, és pár órára legalább hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt köles
  • ½ kiskanál só
  • 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy ½ kiskanál fokhagymapor
  • ⅛ kiskanál kurkuma, bors
  • ½ kiskanál őrölt pirospaprika, füstölt pirospaprika
  • ½ kiskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint chilipehely