Recept megosztása

Vegán kaszinókrumpli

Egy fantasztikus, igazán laktató fogás, mely könnyen elkészíthető.  Tökéletes előételnek az ünnepekre vagy bármilyen bulira. Ezzel lehet villogni, nagyon látványos 😉

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel a krumplit főni hideg, sós vízben, és közepes lángon 12 - 20 percig főzzük forrástól számítva, amíg megpuhulnak, de vigyázzunk, ne főzzük túl. - A szükséges idő mérettől függően változik.
  • 2.ha megfőtt, engedjünk rá hideg vizet, hogy kicsit lehűljenek, és hámozzuk meg még melegen, majd hagyjuk hűlni, hogy dolgozni tudjunk vele
  • 3.amikor a krumpli már elég hideg, vágjuk el őket hosszában kétfelé (egyet hagyjunk meg)
  • 4.csináljunk kis mélyedést bennük, használhatunk dinnye vájót vagy egy kis kanalat
  • 5.tegyük a kiszedett krumpli darabkákat és a meghagyott egy darabot egy közepes tálba
  • 6.ha minddel elkészültünk, tegyük félre őket, és alaposan törjük össze a tálban az összegyűjtött krumpli darabokat
  • 7.adjuk hozzá a péphez a vegán majonézt, a dijoni mustárt, almaecetet, fekete sót és a fűszereket
  • 8.keverjük össze villával, amíg teljesen sima nem lesz
  • 9.adagoljunk hozzá annyi növényi tejet, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen
  • 10.mivel a burgonyakeverék mennyisége változhat a burgonya mérete és a kiszedett mennyiség miatt, az összetevők mennyiségét ízlés szerint igazítsuk
  • 11.használjunk habzsákot, vagy kanalat a „krumpli-tojások” megtöltéséhez. habzsák használata: rögzítsünk egy nagy csillagcsúcsot a zsákra, és töltsük meg egy habzsákot a fűszeres burgonyapürével. Nyomjunk belőle a krumplitojások kráterébe. kanál használata esetén: tegyünk egy kis kanálnyi pürét a krumplitojások üregébe, formázzuk meg
  • 12.díszítsük a töltött burgonyát paprikával, petrezselyemmel, chilipehellyel
  • 13.tálaljuk fel vagy lefedve tároljuk a hűtőszekrényben

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán kaszinókrumpli?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 13 db kis sárga vagy fehér krumpli (minél inkább tojás formájú, annál jobb)
  • 6 evőkanál vegán majonéz – bolti vagy saját készítésű
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • ½ teáskanál almaecet
  • ½ teáskanál fekete só (más néven kala namak)
  • ¼ teáskanál kurkuma
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • só, ha még szükséges
  • pici bors
  • néhány evőkanál növényi tej
  • paprika vagy füstölt paprika szórásra a tetejére