Recept megosztása

Vegán hurka

Némi előkészítést igényel ez a hurka, de megéri.( Mi most nem számoltuk bele a rizs és bab-főzést.)

Leginkább talán májasra emlékeztet. A rizspapír nem teljes értékű, de annyival jobban hozza így az eredetit, hogy nem tudtuk kihagyni. (Meg az tartja össze.) Kipróbáltuk sütés nélkül is a masszát nori lapba töltve (japán-magyar fúziós konyha), így született meg a hurka-maki. Gluténmentes szójaszószba mártogattuk, és úgy is valami isteni volt.

Szójamentesen is elkészíthető, el lehet hagyni a szójaszószt. Abban az esetben használjunk több fűszert.

 

10-12 db
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.(előkészület: főzzük meg a babot, barna rizst - mi ezt most nem számoltuk bele az elkészítési időbe)
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát vízen (ha nem porokat használunk)
  • 3.törjük össze egy kicsit a babot krumplitörővel (ne pépesre, maradjon kicsit darabos)
  • 4.keverjük össze alaposan az összes többi hozzávalóval (rizspapír kivételével)
  • 5.pihentessük 15 percet, hogy a lenmag be tudja szívni a nedvességet
  • 6.közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 7.béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral
  • 8.pihentetés után formázzunk kis hurkákat nedves kézzel - kb. 10 cm hosszúakat, hogy beleférjenek majd a papírba
  • 9.töltsük rizspapírba a keverékünket - mártsuk pár másodpercre langyos vízbe a rizspapírt, helyezzük rá a keveréket, majd tekerjük fel, két végét vagy csavarjuk be, vagy gyűrjük be
  • 10.tegyük a sütőlapra a hurkáinkat, majd kenjük le őket felvizezett paradicsomszósszal
  • 11.süssük addig, amíg kicsit meg nem pirulnak, kb. 15 percig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán hurka?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1,5 bögre (bögre = kb. 2,3 dl) főtt barnarizs
  • 1,5 bögre főtt fekete bab - lecsepegtetve, más babból is készíthető
  • 1 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz) - elhagyható, vagy kókusz-aminóval helyettesíthető
  • 1,5 evőkanál darált lenmag
  • 1/3 bögre apróra vágott dió / napraforgómag
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma átpasszírozva, megdinsztelve vagy 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 közepes (lila)hagyma apróra vágva, megdinsztelve vagy 1 teáskanál hagymapor
  • 1-2 teáskanál majoranna
  • 1/8 teáskanál fekete bors, kurkuma
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 csomag rizspapír - ebbe fogjuk tölteni