Recept megosztása

Vegán házi Sport szelet

Gyerekkorunkban nagy sláger volt a Sport szelet. Megpróbáltuk visszaidézni az ízét, és nagyon jól sikerült. 

Azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy elég magas a kalóriasűrűsége ennek a desszertnek, úgyhogy mértékkel fogyasszuk. 

TIPP: ha nem szeretnénk csokival bevonni, golyóvá is formázhatjuk, hempergessük meg darált dióban, kakaóporban.

 

14 kisebb szelet
20 perc + hűtés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a csoki és a növényi tej kivételével mindent helyezzünk késes aprítóba, és addig járassuk, míg teljesen felaprít mindent
  • 2.adjunk hozzá néhány evőkanál növényi tejet, majd kezdjük el újra járatni a gépet - akkor jó, ha összeáll a masszánk
  • 3.formázzunk belőle téglalapot
  • 4.olvasszuk meg gőz felett a csokoládét
  • 5.oszlassuk el a tetején
  • 6.helyezzük hűtőbe pár órára
  • 7.mikor teljesen megdermedt a csokoládé, azután szeleteljük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán házi Sport szelet?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 55 g (gluténmentes) zabpehely
  • 40 g (darált) dió
  • 40 g / 3 púpos evőkanál cukormentes kakaó
  • 1 evőkanál rum aroma
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 100 g puha datolya
  • 2-3 evőkanál növényi tej - épp csak annyi, hogy összeálljon a masszánk
  • 1 tábla vegán (cukormentes) étcsokoládé