Recept megosztása

Vegán halrudacska

Készítettünk már több halas fogást, de mindig tofuból. Most egy szójamentes verziót kísérleteztünk ki, szuperül sikerült, kívül ropogós, belül omlós. Csak néhány egyszerű alapanyag kell hozzá és nagyon gyorsan elkészül. 

A köles főtt (barna) rizzsel helyettesíthető. 

 

8 db
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés:

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.késes aprítóban/turmixban őröljük le a norilapot - előtte érdemes kisebb darabokra tépni
  • 3.turmixoljuk össze a lecsöpögtetett csicseriborsót - ha kell pár evőkanál vizet tegyünk hozzá, hogy vigye könnyebben a gép
  • 4.egy tálban keverjük hozzá a kölest - ha nagyon darabos, nyugodtan turmixoljuk össze azt is egy kicsit, akár hozzá is tehetjük a csicseriborsóhoz, és együtt turmixoljuk őket
  • 5.egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót végül - nekünk 2 púpos evőkanál morzsa elég volt hozzá, de ha túl lágy még tehetünk hozzá
  • 6.szórjunk meg morzsával egy sütőpapírt, és formázzunk téglalapot a masszánkból, majd daraboljuk fel halrudacska méretűre - 8-9 db lett nekünk
  • 7.tegyük hűtőbe 15 percre
  • 8.panírozzuk be óvatosan - mártsuk tejbe, majd forgassuk meg fűszeres zsemlemorzsában
  • 9.süssük aranybarnára 180 fokon kb 15-20 perc alatt

Hozzávalók:

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv csicseriborsó - lecsepegtetve
  • 1/2 bögre főtt köles
  • 1 norilap
  • 2 púpos evőkanál (gluténmentes, teljes kiőrlésű lisztből készült) zsemlemorzsa
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 1/2 kiskanál friss citromlé

Panírozáshoz:

  • natúr növényi tej
  • (gluténmentes, teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa, belekeverve fokhagymapor, só

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt