Recept megosztása

Vegán gyros

Ki ne szeretné a gyrost? 

Mi laska gombából készítettük, igazán hasonlított az állaga, textúrája az eredetihez – van mit rágni rajta. Olajmentes sült krumplival ettük, salátával, amiben egy kis bab volt. Így teljesértékű fogást kaptunk.

Pitába is tölthető, vagy gyros tálként is fogyaszthatjuk.

 

4 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a fokhagymát egy kevés vízen
  • 2.tépkedjük kézzel csíkokra a gombát - ne késsel vágjuk - és adjuk a fokhagymához
  • 3.fűszerezzük, keverjük össze alaposan, adjuk hozzá egy kis vizet, majd közepes fokozaton, lefedve, pároljuk puhára kb. 30 perc alatt - közben néha kevergessük meg, adjunk hozzá vizet, fűszereket ha szükséges
  • 4.mikor megpuhult, pároljuk el róla a felesleges vizet, már fogyaszthatjuk is
  • 5.tálaljuk sült krumplival, salátával, öntettel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán gyros?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kb. 500 g laska gomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma 1 kiskanál bazsalikom, oregánó, 1/2 kiskanál fokhagymapor, pirospaprika

Gyros tálhoz:

  • sült krumpli (olajmentesen elkészítve)
  • saláta (jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma)
  • tzatziki öntet (kesutejföl /növényi joghurt fűszerezve fokhagymaporral, borssal, sóval, esetleg kaporral)