Recept megosztása

Vegán gluténmentes gnocchi

Ez a fantasztikus gnocchi néhány összetevőből áll csak, nincs benne semmilyen adalékanyag, mint a bolti, félkész társaiban. Teljesen mellékízmentes, senki ne riadjon meg a csicseriborsóliszttől! Nálunk pillanatok alatt elfogyott. Ajánljuk hozzá az arrabbiata szószt, illetve a pestot. Mi mindkettővel megkóstoltuk, és nem tudtuk eldönteni, hogy melyik a finomabb…

4 személy
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük oda hideg, sós vízben főni az előkészített krumplit
  • 2.mikor megpuhult, (közepes hőfokon kb.15 perc forrástól) szűrjük le, és még melegen törjük össze (ne géppel!)
  • 3.kicsit hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni
  • 4.tegyünk fel a tűzhelyre egy nagy edényben kevés sóval vizet, hogy mire elkészülünk a gnocchik formázásával, már forrjon
  • 5.adjuk hozzá a 1,5 bögre csicseriborsólisztet, és az 1 csésze tápiókalisztet, majd kézzel dolgozzuk össze
  • 6.így egy kicsit ragacsos tésztát kapunk, de azért lehet vele dolgozni - ha még nagyon ragacsos, tegyünk hozzá még egy kis csicseriborsólisztet, és gyúrjuk át
  • 7.tápiókaliszttel beszórt gyúródeszkára helyezzük át, osszuk 8 kb. egyenlő részre
  • 8.sodorjunk belőlük kb. 3 ujjnyi vastag „kígyókat”
  • 9.daraboljuk fel 1 centis korongokra – a lényeg, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek
  • 10.néha szórjuk meg liszttel, hogy ne tapadjanak össze
  • 11.formázzuk meg őket – gyúrjunk kis gombócokat belőlük,majd egy villa hátán sodorjuk át őket (enélkül is működik)
  • 12.mire ezzel elkészülünk, -ha minden igaz – már forr is a vizünk
  • 13.dobáljuk bele a gombócainkat (mi két részletben főztük ki)
  • 14.ha feljöttek a víz felszínére, már meg is főttek, (kb.2-4 perc után) szedjük ki őket egy lukacsos szedőkanállal
  • 15.még finomabb lesz, ha kicsit átpirítjuk őket egy serpenyőben, de anélkül is tökéletes
  • 16.tegyünk alá egy evőkanál növényi olajat, vagy tahinit, és pár perc alatt kicsit barnítsuk meg a gnocchikat
  • 17.tetszés szerinti szósszal locsoljuk meg

Hozzávalók

  • 1 kg főzni való krumpli meghámozva, felkockázva
  • 1 bögre/2,5 dl / 120 g tápiókaliszt +plusz még egy kevés a gyúráshoz
  • 1,5-2 bögre (180-240g) csicseriborsóliszt
  • fél teáskanál só