Ez a fantasztikus gnocchi néhány összetevőből áll csak, nincs benne semmilyen adalékanyag, mint a bolti, félkész társaiban. Teljesen mellékízmentes, senki ne riadjon meg a csicseriborsóliszttől! Nálunk pillanatok alatt elfogyott. Ajánljuk hozzá az arrabbiata szószt, illetve a pestot. Mi mindkettővel megkóstoltuk, és nem tudtuk eldönteni, hogy melyik a finomabb…
1.tegyük oda hideg, sós vízben főni az előkészített krumplit
2.mikor megpuhult, (közepes hőfokon kb.15 perc forrástól) szűrjük le, és még melegen törjük össze (ne géppel!)
3.kicsit hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni
4.tegyünk fel a tűzhelyre egy nagy edényben kevés sóval vizet, hogy mire elkészülünk a gnocchik formázásával, már forrjon
5.adjuk hozzá a 1,5 bögre csicseriborsólisztet, és az 1 csésze tápiókalisztet, majd kézzel dolgozzuk össze
6.így egy kicsit ragacsos tésztát kapunk, de azért lehet vele dolgozni - ha még nagyon ragacsos, tegyünk hozzá még egy kis csicseriborsólisztet, és gyúrjuk át
7.tápiókaliszttel beszórt gyúródeszkára helyezzük át, osszuk 8 kb. egyenlő részre
8.sodorjunk belőlük kb. 3 ujjnyi vastag „kígyókat”
9.daraboljuk fel 1 centis korongokra – a lényeg, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek
10.néha szórjuk meg liszttel, hogy ne tapadjanak össze
11.formázzuk meg őket – gyúrjunk kis gombócokat belőlük,majd egy villa hátán sodorjuk át őket (enélkül is működik)
12.mire ezzel elkészülünk, -ha minden igaz – már forr is a vizünk
13.dobáljuk bele a gombócainkat (mi két részletben főztük ki)
14.ha feljöttek a víz felszínére, már meg is főttek, (kb.2-4 perc után) szedjük ki őket egy lukacsos szedőkanállal
15.még finomabb lesz, ha kicsit átpirítjuk őket egy serpenyőben, de anélkül is tökéletes
16.tegyünk alá egy evőkanál növényi olajat, vagy tahinit, és pár perc alatt kicsit barnítsuk meg a gnocchikat
17.tetszés szerinti szósszal locsoljuk meg
Hozzávalók
1 kg főzni való krumpli meghámozva, felkockázva
1 bögre/2,5 dl / 120 g tápiókaliszt +plusz még egy kevés a gyúráshoz
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.