Recept megosztása

Vegán egyben sült lencsefasírt

Az asztal dísze lehet az ünnepekkor ez az egyben sült fasírt. Külön előnye, hogy nem kell pepecselni a fasírtok formázásával, csak összekeverjük a hozzávalókat, tepsibe tesszük, és sütjük. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy jól ki tudjuk hűteni.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy magasabb falú sütőformát (kb. 25cm*15cm) sütőpapírral
  • 2.egy tálban krumplitörővel törjük össze a (meghámozott) főtt krumplit – ne turmixoljuk
  • 3.keverjük hozzá a lencsét, hagymát, fokhagymát, zabpelyhet, szójaszószt, ketchupöt, mustárt, fűszereket, pirított napraforgómagot, és a krumplitörő segítségével jól dolgozzuk össze
  • 4.tegyük át a masszánkat a kibélelt sütőformába, és egyengessük el benne
  • 5.süssük légkeverésen 35 percig, majd vegyük ki, kenjük
  • 6.a tetejére a ketchupös keveréket, és süssük még 10-15percig, míg kezd kicsit barnulni
  • 7.vegyük ki, és hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a formából és helyezzük át egy rácsra, hogy teljesen ki tudjon hűlni – az első órákban elég puha lesz az állaga, legjobb, ha még néhány órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tudjuk tenni
  • 8.újramelegíthető sütőben, mikróban

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán egyben sült lencsefasírt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 400g (4-5 db kisebb krumpli) héjában megfőzve
  • 1 nagy konzerv lencse lecsepegtetve vagy kb. 500 g főtt lencse
  • 3 db közepes (lila)hagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 1 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz – tamari (el is hagyható)
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors, kömény, kakukkfű, folyékony füst – vagy amilyen fűszereket szeretsz – plusz fokhagymapor, hagymapor, (füstölt) pirospaprika, néhány evőkanál sörélesztőpehely
  • fél bögre (bögre=2,3dl) napraforgómag serpenyőben olaj nélkül megpirítva
  • tetejére: fél bögre ketchup összekeverve 1-2 evőkanál édesítővel, amit használsz – vízzel turmixolt datolya / eritrit /juharszirup, kevés só, fokhagymapor, hagymapor