Recept megosztása

Vegán chilis bab – chili sin carne

Ez a laktató, tápláló fogás tényleg nagyon hamar elkészíthető, ráadásul pénztárcabarát is. Nagyon sokféleképpen fűszerezhető, a nekünk legfinomabbat mutatjuk most be Nektek. Mi most konzerveket használtunk, a gyorsaság kedvéért, de természetesen kiváltható házi készítésűvel is. Természetesen kiegészíthető még további zöldségekkel, pl. sárgarépa, cukkini, stb. Mi barna rizzsel ettük, megszórtuk sörélesztőpehellyel, és még egy kiskanál őrölt lenmagot is csempésztünk bele. Így egy teljesértékű ebédet kaptunk.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát
  • 2.tegyük hozzá a fokhagymát, feldarabolt kaliforniai paprikát,fűszereket, kevés vizet még hozzáadva pároljuk meg
  • 3.tegyük hozzá a paradicsomot, 2 bögre vizet, az édesítőt, kakaót, ételízesítőt
  • 4.kicsit főzzük össze, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 5.tegyük hozzá a babot, kukoricát, és főzzük össze
  • 6.már tálalhatjuk is, a tetejét szórjuk meg sörélesztőpehellyel, díszítsük zöld levelekkel

Hozzávalók

  • 3 kis konzerv bab - lecsepegtetve, leöblítve - lehet 4.5 bögre (bögre=2,3dl) főtt bab is
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 kis konzerv darabolt paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika kockákra vágva
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
  • egy fél kiskanál só
  • ¼ kiskanál bors, kurkuma, fahéj, őrölt koriander, őrölt kömény, római kömény
  • pici fahéj
  • chili pehely
  • díszítésnek friss petrezselyem / koriander levél
  • 1 evőkanál édesítő - datolyapaszta / eritrit - vagy amit használsz - el is hagyható
  • kiskanál kakaópor - elhagyható
  • 2 bögre víz
  • 1 evőkanál natúr, sómentes ételízesítő

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!