Recept megosztása

Vegán bundáskenyér

Gyerekkorunk gyakori reggelije volt a bundás kenyér. Vágytunk a vegán verziójára, és ez sült ki belőle. A szokás, hogy bő olajban sütik ki, mi most megpróbálkoztunk az #olajmentes elkészítésével. Így #teljesértékű. Ha gluténmentes kenyérből készül, #gluténmentes is. Nagyon finom lett így is, határozottan emlékeztet az eredetire. Fontos, hogy ha olajmentesen készítjük, szükség van egy jó, tapadásmentes serpenyőre. Tény, hogy ha csak kikenjük egy kis olajjal a serpenyőt, még jobban hasonlít a megszokotthoz, de úgy már nem lesz teljes értékű.

kb. 4 szelet kenyérhez
10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.keverjük össze a fűszereket a liszttel
  • 2.adjuk hozzá a vizet, keverjük el csomómentesre, majd hígítsuk addig, míg palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk
  • 3.melegítsük fel a serpenyőnket - de nem kell túl forróra
  • 4.mártsunk bele egy kenyér szeletet a tésztába
  • 5.helyezzük a serpenyőbe, és süssük pár percig közepes fokozaton, míg szépen megsül, majd fordítsuk meg
  • 6.süssük meg a másik felét is pár perc alatt
  • 7.már fogyaszthatjuk is

Hozzávalók

  • pár szelet szikkadt kenyér
  • fél bögre csicseriborsóliszt/sárgaborsóliszt vagy ezek keveréke
  • fél kiskanál fekete só - tojásos ízért
  • fél kiskanál fokhagymapor
  • negyed kiskanál őrölt bors
  • negyed kiskanál kurkuma - szép színt ad, és egészséges
  • víz - kezdjük fél bögrével, majd apránként adjunk hozzá annyit, hogy palacsinta tészta állagú legyen

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop