Recept megosztása

Vegán brassói tofuval

A család brassóit rendelt. Hát, ez az étel, amit teljes értékűen sehogy sem sikerült reprodukálnom, hogy valóban hasonlítson az eredetihez… És most az volt az elsődleges cél. Aki ragaszkodik a teljes értékűséghez, süsse a krumplit sütőben olajmentesen, a hagymát, fokhagymát, tofut próbálja „megsütni” szójaszószon. Így is finom lesz, de bevallom, nem hozza nekünk az igazi brassói érzést. Uborkasalátával tálaltuk.

Étrend adat(ok)

6 adag
1 óra

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.süssük 180 fokon aranybarnára a krumpli kockákat - mi sütés előtt összekevertük egy kis sóval, pici kókuszzsírral és így helyeztük sütőpapírral bélelt tepsire
  • 2.kevés kókuszzsíron dinszteljük meg a hagymát
  • 3.adjuk hozzá a a felkockázott tofut, szójaszószt, fűszereket, folyékony füstöt és pirítsuk meg
  • 4.adjuk hozzá a fokhagymát is, kicsit dinszteljük meg azt is
  • 5.mikor megsült a krumpli, keverjük hozzá a a tofuhoz, és picit süssük össze pár perc alatt - óvatosan, hogy ne égjen meg a fokhagyma
  • 6.aki szereti pirospaprikásan, a végén keverje hozzá

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán brassói tofuval?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli - meghámozva, felkockázva
  • 2 közepes fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma - nagyon apróra vágva vagy átpasszírozva
  • só, bors, esetleg füstölt pirospaprika
  • néhány kiskanál szárított majoránna
  • 2-3 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz
  • néhány fújás folyékony füst
  • 3 kis tömb füstölt tofu - kockákra vágva
  • néhány evőkanál kókuszzsír (ez nem teljes értékű)