Recept megosztása

Vegán Arrabbiata paradicsomszósz

Ez a kellemesen fűszeres paradicsomos mártás nagyon jól illik tésztákhoz. Ráadásul nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető. Beilleszthető teljesértékű táplálkozásba is.

Mi most gnocchihoz készítettük el.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.növényi olajon /vízen alacsony hőfokon pároljuk, süssük meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát
  • 2.tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot, (a konzervet csak később tegyük hozzá) babérlevelet, pár percig főzzük össze a hagymával
  • 3.öntsük hozzá a fehérbort, forraljuk azt is egy kicsit
  • 4.öntsük fel a konzerv paradicsommal, ha azzal készítjük, és a sűrített paradicsommal
  • 5.fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal
  • 6.ha édesen szeretjük, tegyünk hozzá datolyaszirupot /steviát, stb.

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 8 egész paradicsom felkockázva vagy 2 konzerv paradicsom- darabos
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • fél liter sűrített paradicsom
  • valamilyen természetes édesítő pl. datolyapaszta, 2-3 evőkanál)
  • bors
  • babérlevél
  • bazsalikom