Recept megosztása

Vegán Alfredo szósz

Az eredeti recept egy fokhagymás, tejszínes, sajtos szósz. Mi ezt veganizáltuk. Nem vegán vendégeink is nagyon finomnak találták. Cukkini és kesudió az alapja. De más zöldségeket is használhatunk, pl. karfiolt, padlizsánt. 

Szójamentesen is elkészíthető, a miso paszta helyett használjunk több sót, fűszert, és ha van zöldségalaplevünk, víz helyett azt használjunk. Ha kalória-, ill. zsír-szegényebbre szeretnénk, használjunk fehérbabot a kesu helyett. Arra azért számítsunk, hogy nem lesz ugyanolyan, de úgy is finom. 

Mi még egy kis folyékony füstöt is tettünk hozzá, és nagyon jól állt neki. De el is hagyható.

 

4 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük elő a hagymákat - nem kell túl apróra vágni őket, hiszen a végén leturmixoljuk őket
  • 2.dinszteljük meg a hagymákat
  • 3.közben kockázzuk fel a cukkiniket, és adjuk a hagymákhoz a fűszerekkel együtt, ha megpuhultak - pici vizet/alaplevet öntsünk alá, nehogy megégjen - fedő alatt pároljuk
  • 4.turmixoljuk le a kesudiót annyi vízzel /alaplével, amennyi éppen ellepi - tegyük félre
  • 5.mikor félig megpuhult a cukkini, tegyünk fel enyhén sós vizet a tésztának (mi fekete bab tésztát használtunk), majd a leírás szerint főzzük meg, szűrjük le
  • 6.mikor teljesen megpuhult a cukkini, adjuk hozzá a kesukrémet, misot, sörélesztőpelyhet, folyékony füstöt, és botmixerrel dolgozzuk simára (akinek van nagy turmixgépe, turmixolhatja abban először a kesudiót vízzel, majd ahhoz hozzáadja a párolt cukkinit, és a többi hozzávalót)
  • 7.ha szükséges, még fűszerezzük, és már tálalhatunk is

Hozzávalók

  • 2 db közepes cukkini
  • 1 fej (lila)hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál miso paszta (elhagyható)
  • 1/2 bögre (bögre = 2,3 dl) kesudió - legalább néhány órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/8 kiskanál kurkuma, bors

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt