Vargabéles egyszerűen

Mindig is szerettük a vargabélest, így mikor sikerült egy finom vegán túrókrémet kikísérleteznünk, rögtön felmerült, hogy kipróbálhatnánk, hogy működik-e annak is. Jól sejtettük, nagyon finom.

Mi régen is mindig kihagytuk a réteslapot, így sokkal egyszerűbb volt elkészíteni, de aki úgy szereti, csinálhatja úgy.

hozzávalók: egy nagyobb tepsihez – kb.20cm*25cm, (magasabb falú)

6 személy
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.egy nagyobb tálban törjük össze egy krumplitörővel a kölesünket egy dl növényi tejjel, hogy ne legyen egy tömbbe összeállva, és kicsit pépesebb legyen, de azért darabos
  • 3.keverjük hozzá a citromhéjat, citromlevet, vaníliát, édesítsük, - érdemes közben kóstolgatni, hogy mikor elég édes - majd végül keverjük hozzá a lecsöpögtetett mazsolát
  • 4.tegyünk még hozzá annyi növényi tejet, hogy kicsit folyósabb állaga legyen
  • 5.főzzük meg a tésztát – figyeljünk, hogy ne főzzük túl, a cérnametélt nagyon hamar elkészül
  • 6.szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, és azonnal keverjük a köleses keverékünkhöz
  • 7.egy nagyobb tepsibe öntsük át, és süssük 35-40 percig - figyeljük, ha szép aranybarnára sült, akkor készült el
  • 8.hidegen is, melegen is fogyaszthatjuk, akár lekvárral – azt megfigyeltük, hogy másnap kevésbé volt a köles íze kiérezhető belőle

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vargabéles egyszerűen?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 bögre főtt köles
  • néhány dl növényi tej
  • csipet só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 6 púpos evőkanál eritritet használtunk
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 nagy marék mazsola – vízben pár órára beáztatva
  • 200g vegán, (gluténmentes) cérnametélt - mi csicseriborsóból készültet használtunk