Recept megosztása

Változatok krumplipürére

Az alap ugyanúgy készül, mint az egyszerű krumplipürénél, csak hozzá turmixolunk különféle zöldségeket. Nagyon jó módszer lehet, ha feltűnés nélkül (pl. családtagnak, gyerekeknek) szeretnénk bejuttatni a különböző tápanyagokat.

Jöjjenek a különféle változatok:

  • babos változat: keverjünk egy lecsepegtett, villával összetört konzerv vagy másfél bögre (bögre=2,3dl) főtt fehér babot a krumplipüréhez, és alaposan keverjük össze
  • karfiolos változat: főzzünk meg kb. 2 bögrényi karfiolt, csepegtessük le, törjük össze, keverjük a krumplihoz
  • spenótos változat: a mélyhűtött spenótot engedjük fel, párologtassuk el a vizet róla, majd keverjük a krumplipüréhez
  • répás /édesburgonyás /sütőtökös változat: kb. két bögrényi puhára főtt répát/ édesburgonyát /sütőtököt keverjünk a krumplipürénkhez
  • amint látjuk, a lehetőségek határtalanok, tulajdonképpen bármilyen főtt hüvelyest és/vagy zöldséget hozzákeverhetünk az alapunkhoz, kísérletezzünk bátran

Mi most egy babos-spenótos krumplipürét készítettünk.

4 személy
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.attól függően, hogy szeretjük-e megenni a krumpli héját – a mi lányaink nem szeretik, mi szeretjük, úgyhogy hol így, hol úgy készítjük, (elvileg akkor teljesértékű, ha a héja is rajta van) – hámozzuk meg és daraboljuk fel kockákra a puhára sütött krumplit, és tegyük egy tálba
  • 2.törjük össze a krumplit, és adjunk hozzá annyi növényi tejet, hogy kellemes legyen az állaga –apránként adagoljuk a tejet, nehogy túl hígítsuk
  • 3.fűszerezzük ízlésünk szerint, alaposan keverjük össze
  • 4.a lányaink teljesen krémesen szeretik, ezért mi botmixerrel szoktuk összedolgozni – de ne turmixoljuk túl, mert nyúlóssá válhat

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Változatok krumplipürére?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1kg krumpli sütőben, héjában megsütve vagy kockákra vágva megfőzve
  • néhány dl növényi tej
  • szerecsendió
  • só, bors
  • fél kiskanál fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • pár evőkanál sörélesztőpehely – ettől lesz telt, krémes íze