Recept megosztása

Vadas mártás

Nagy kedvencünk volt mindig is a vadas, és főleg a szósz része, így ezt is el kellett készítenünk vegánul. Jó sok répával, zöldséggel, krumplival készült. Egy gluténmentes zsemlegombócot főztünk hozzá. Mindenképpen próbáljátok ki!

6 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.daraboljuk fel a zöldségeket
  • 2.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 3.tegyük hozzá a feldarabolt zöldségeket, kicsit dinszteljük meg azokat is
  • 4.engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, tegyük hozzá a fűszereket, és főzzük puhára őket
  • 5.mikor minden megpuhult, (vegyük ki az egész babérlevelet, ha azt használtunk), és kézi botmixerrel turmixoljuk össze
  • 6.ízesítsük eritrittel, mustárral, citromlével, ha szükséges, még fűszerezzük
  • 7.keverjünk hozzá egy kis növényi tejet / tejszínt, ha szeretjük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vadas mártás?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 kg / 5 db nagy sárgarépa – feldarabolva
  • fél kg fehérrépa (2-3 nagyobb darab) – feldarabolva
  • kis darab zeller – felkockázva
  • 2 nagy fej (lila)hagyma felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma – apróra vágva
  • 4 db közepes krumpli – felkockázva
  • só, bors, 1 db babérlevél / őrölt babérlevél
  • kevés gyömbér, szerecsendió, fahéj, őrölt szegfűszeg
  • néhány evőkanál mustár
  • citromlé néhány evőkanál
  • eritrit/datolyaszirup – néhány evőkanál
  • esetleg natúr növényi tej/tejszín/tejföl