Uborkás sajtkrém

Nagyon különleges, nagyon finom, egy igazi nyári hűsítő szendvicskrém. Mi csemege uborkával készítettük, de kovászos uborkával is isteni. Nem vagyunk nagy kapor rajongók, de ehhez a recepthez nagyon jól illett. 

Diétázók mértékkel fogyasszák, igen magas a kalória-, és zsírtartalma. 

 

6 adag
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dolgozzuk össze késes aprítóban az összes hozzávalót - kivéve az uborkát, kaprot
  • 2.reszeljük le apró lyukú reszelőn az uborkát, nyomkodjuk ki a levét kicsit
  • 3.keverjük össze egy tálban óvatosan a kesus krémet, a reszelt uborkát, kaprot, majd tegyük hűtőbe pár órára, hogy jól összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Uborkás sajtkrém?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kiskanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál rizsecet /almaecet
  • 2 evőkanál szójaszósz /tamari - helyette só, több fűszer
  • só, ha kell – mi már nem igényeltük
  • 1 bögre (bögre=2,3dl) kesudió - pár órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 5 db csemegeuborka
  • 1 csokor kapor apróra vágva vagy 1 nagy evőkanálnyi fagyasztott, aprított