Recept megosztása

Trikolor ragu – babból, kukoricából, paprikából

Nagyon finom ragut főztünk fekete babból, (más babból is elkészíthető), kukoricából, kaliforniai paprikából. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Mi quinoával ettük, párolt zöldségekkel, salátával, és így is fél óra alatt elkészültünk mindennel. Önmagával sűrítettük, nem használtunk lisztet. Így is istenien krémes lett a szaftja. Rizzsel, vagy más körettel is fogyasztható.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá a kaliforniai paprikát, és azt is dinszteljük meg
  • 3.tegyük hozzá a fűszereket, alaposan keverjük el
  • 4.adjuk hozzá a babot, kukoricát és a vizet vagy a zöldséglevest (kb. lepje el), és közepes fokozaton pároljuk 8-10 percig fedő alatt - egy idő után kezd majd besűrűsödni
  • 5.amikor kész, botmixerrel turmixoljunk bele egy kicsit, ettől kellemesen krémes, szaftos lesz, anélkül, hogy sűrítettük volna
  • 6.fogyaszthatjuk például tortillával, rizzsel, quinoával

Hozzávalók

  • 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt/konzerv fekete bab - más bab is jó
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika - kockára vágva
  • 1 kis konzerv kukorica - lecsepegtetve - de lehet fagyasztott, kb. 1,5 bögre
  • 1 közepes (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • ½ kiskanál só
  • 1 evőkanál sómentes, mindenmentes ételízesítő
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • ¼ kiskanál füstölt pirospaprika
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • 2 kiskanál oregánó
  • 1 kiskanál balzsamecet
  • víz vagy zöldségleves
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható