Recept megosztása

Töltött paradicsomok

Nemcsak nagyon szépek, nagyon finomak is ezek a töltött paradicsomok. Ráadásul nagyon gyorsan, nagyon egyszerűen elkészíthetőek, tökéletesek egy könnyű vacsorára, akkor is, ha figyelünk az alakunkra. Akár a vendégeket is levehetjük velük a lábukról, hidegen is, melegen is fantasztikusak.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 2.béleljünk ki egy kis tepsit sütőpapírral
  • 3.vágjuk le a paradicsomok tetejét vízszintes irányban, és tegyük félre
  • 4.kanállal/késsel szedjük ki a magvakat és a belsejét, és tegyük egy tálba
  • 5.aprítsuk fel késsel a nagyobb darabokat, vágjuk hozzá a levágott tetejüket is (csuma nélkül)
  • 6.keverjük össze a paradicsom pépünket a zabpehellyel, a sörélesztővel, a bazsalikommal és a fokhagymával
  • 7.pihentessük egy kicsit, és ha még mindig nagyon leveses, tegyünk hozzá egy kis zabpelyhet ízesítsük sóval és borssal
  • 8.kanalazzuk a keveréket a paradicsomokba
  • 9.helyezzük a megtöltött paradicsomokat az előkészített serpenyőre és süssük 25-30 percig, vagy amíg a töltelék megbarnul és a paradicsom lágy lesz
  • 10.tálalhatjuk azon melegében, de hidegen is nagyon finom

Hozzávalók

  • 4 nagyobb paradicsom
  • 3-4 evőkanál (gluténmentes) apró szemű zabpehely - plusz amennyit felvesz
  • 1,5 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 evőkanál kókuszliszt (elhagyható)
  • 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 1-2 gerezd fokhagyma, passzírozva
  • fekete bors

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!