Recept megosztása

Töltött paradicsomok

Nemcsak nagyon szépek, nagyon finomak is ezek a töltött paradicsomok. Ráadásul nagyon gyorsan, nagyon egyszerűen elkészíthetőek, tökéletesek egy könnyű reggelire, vacsorára, akkor is, ha figyelünk az alakunkra. Akár a vendégeket is levehetjük velük a lábukról, hidegen is, melegen is fantasztikusak.

Süthető hagyományos sütőben is (180-200 fok. előmelegített sütő, kb. 25 perc), de forró levegős sütőben is (180 fokon, 15 perc).

 

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, ha sütőt használunk
  • 2.béleljünk ki egy kis tepsit sütőpapírral
  • 3.vágjuk le a paradicsomok tetejét vízszintes irányban, és tegyük félre
  • 4.kanállal/késsel szedjük ki a magvakat és a belsejét, és tegyük egy tálba
  • 5.aprítsuk fel késsel a nagyobb darabokat, vágjuk hozzá a levágott tetejüket is (csuma nélkül)
  • 6.keverjük össze a paradicsom pépünket a zabpehellyel, a sörélesztővel, a fűszerekkel, mandulaliszttelÍ/ darált mandulával - vagy amit választottunk
  • 7.pihentessük egy kicsit, és ha még mindig nagyon leveses, tegyünk hozzá egy kis zabpelyhet ízesítsük sóval és borssal
  • 8.kanalazzuk a keveréket a paradicsomokba
  • 9.helyezzük a megtöltött paradicsomokat az előkészített serpenyőre és süssük 25-30 percig, vagy amíg a töltelék megbarnul és a paradicsom lágy lesz - forró levegős sütőben 15 perc. 180 fokon
  • 10.tálalhatjuk azon melegében, de hidegen is nagyon finom

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Töltött paradicsomok?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4 nagyobb paradicsom
  • 3-4 evőkanál (gluténmentes) apró szemű zabpehely - plusz amennyit felvesz
  • 1-1,5 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 evőkanál darált dió/ mandula (ezek teljes értékűek), mandulaliszt/ kókuszliszt (elhagyható)
  • 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom - vagy más fűszer, de el is hagyható
  • 1-2 gerezd fokhagyma, passzírozva, 1 kis fej hagyma apróra vágva, - vagy 1/2 kiskanál fokhagymapor, vöröshagymagranulátum
  • só + 1 kiskanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/8 kiskanál fekete bors, kurkuma