Recept megosztása

Töltött cukkini

Nagyon egyszerűen elkészíthető, alakbarát recept. 

Hüvelyessel még kiegészíthető (főtt bab, csicseriborsó). 

A quinoa helyett használhatunk kölest vagy (barna) rizst. Gombát vagy más zöldséget is használhatunk zöldborsó helyett. 

 

2 adag
60 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.vágjuk le a cukkini 2 végét, vágjuk ketté hosszában, egy kanállal kaparjuk ki a belét, alakítsunk ki "csónakot" belőle
  • 3.a kikapart belsejét vágjuk apróra, adjuk a megdinsztelt hagymához
  • 4.adjuk hozzá a quinoát, a zöldborsót, és a fűszereket, öntsük fel 1 bögre vízzel, majd alacsony fokozaton fedő alatt főzzük puhára kb. 20 perc alatt - közben néha kevergessük meg, adjunk hozzá még egy kis vizet, ha szükséges
  • 5.helyezzük be a cukkiniket egy sütőedénybe, lehetőleg olyanba, aminek fedele is van, szurkáljuk meg villával a cukkiniket és kicsit fűszerezzük be, sóval, fokhagymaporral
  • 6.mikor elkészült a töltelék, kanalazzuk bele púposan az előkészített cukkinikbe, majd fedjük le (akár alufóliával) és helyezzük 180 fokon a sütőbe
  • 7.kb. 15 perc múlva ellenőrizzük, hogy engedett-e levet - ha nem, pár evőkanálnyi vizet öntsünk alá, majd süssük tovább lefedve - akkor van kész, ha megpuhult a cukkini kb. 25-30 perc
  • 8.ezután még megszórhatjuk vegán (lehetőleg házi) vegán sajttal - süssük még kb. 10 percig fedő nélkül

Hozzávalók

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) quinoa
  • 1/2 bögre zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor, 1/2 kiskanál szárított bazsalikom,1 kiskanál mindenmentes ételízesítő

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt