Recept megosztása

Töltött cukkini

Ez egy igazán könnyed fogás. A variációk száma végtelen, bármilyen maradék főtt gabonát, hüvelyest, zöldséget fel tudunk használni. Szójamentesen is elkészíthető, ha a tofut kihagyjuk. Helyette lehet gomba, hüvelyesek…amit szeretünk.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.készítsünk elő egy tűzálló edényt – esetleg béleljük ki sütőpapírral
  • 3.helyezzük bele a kikapart cukkinikat, sózzuk, picit borsozzuk, kis fokhagymaporral is meghinthetjük – tegyük félre
  • 4.serpenyőben dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen/ olajon, majd tegyük hozzá a fokhagymát is, és fonnyasszuk meg
  • 5.tegyük hozzá a kockára vágott kaliforniai paprikát, a cukkini kikapart belét, és addig süssük / pároljuk, míg megpuhulnak, majd vegyük le a tűzhelyről
  • 6.tegyük hozzá a villával összetört tofut, quinoát, fűszerezzük ízlés szerint, és keverjük össze
  • 7.töltsük meg a cukkinikat – megszórhatjuk szezámmaggal vagy vegán sajttal is a tetejüket
  • 8.helyezzük be a sütőbe, és addig süssük, míg megpuhulnak a cukkinik – kb. 30-40 perc

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Töltött cukkini?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 db cukkini félbevágva, belseje kikaparva
  • 1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
  • fokhagyma átpasszírozva
  • 180g (1 kis tömb) füstölt tofu villával összetörve
  • 1 bögre főtt quinoa /köles/ barnarizs /bármilyen gabona
  • fél kaliforniai paprika kockára vágva
  • só, bors, bazsalikom (vagy amilyen fűszert szeretsz)
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • ha nem füstölt tofut használunk, tehetünk bele egy kis folyékony füstöt ízlés szerint