Recept megosztása

Tofu rántotta

Unod már reggelire a zabkását vagy a szokásos kencés kenyered? Készítsd el ezt a fehérjében gazdag, ízletes tofu rántottát. Csak dobálj a serpenyőbe néhány feldarabolt zöldséget a tofu alá, tegyél hozzá egy kis babot, és garantáltan nem leszel éhes ebédig. Természetesen a zöldségek variálhatóak, bab is elhagyható, anélkül is működik.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.Törjük össze a tofut egy villával.
  • 2.Tegyük hozzá az összes fűszert, és keverjük össze, tegyük félre.
  • 3.Egy nagyobb serpenyőben dinszteljük meg a hagymát kevés vízen/olajon.
  • 4.Tegyük hozzá a többi zöldséget is, és pároljuk/ süssük meg puhára.
  • 5.Adjuk hozzá a babot és a fűszeres tofut, süssük össze.

Hozzávalók a fűszerkeverékhez

  • 1 teáskanál fekete só (más néven kalanamak) – ettől lesz tojásos íze- vagy normál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 3/4 teáskanál kurkuma
  • 1/4 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely

Hozzávalók a tofu rántottához

  • 1 apróra vágott paprika
  • fél kaliforniai paprika kockára vágva
  • pár szem koktél paradicsom félbe vágva
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 2 csomag tofu 180gos (lehet füstölt is)
  • 1 konzerv bab, leöblítve, lecsepegtetve vagy 1,5 bögre főtt bab

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!