Recept megosztása

Tofu gyros

Imádjuk a görög konyhát is, próbáltuk megidézni ezzel a gyorsan, egyszerűen elkészíthető fogással. 

Tálalhatjuk pitában vagy gyros tálként sült krumplival, salátával, joghurt öntettel.

 

2-4 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kezdjünk a tofu préselésével - vízszintesen vágjuk ketté a tofunkat, helyezzük papírtörlő/konyharuha közé, tegyünk rá egy vágódeszkát, majd helyezzünk rá valami nehéz tárgyat (pl. vízzel teli lábast), és hagyjuk legalább 15-20 percig pihenni
  • 2.dinszteljük meg a fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 3.vágjuk csíkokra a kipréselt tofut, adjuk a fokhagymához, fűszerezzük, keverjük össze alaposan, adjuk hozzá egy kis szójaszószt, vizet esetleg, majd közepes fokozaton pirítsuk meg - óvatosan kevergessük közben, hogy ne törjön össze - adjunk még hozzá vizet, sót, fűszereket ha szükséges
  • 4.közben aprítsuk fel a zöldségeket
  • 5.készítsük el a joghurt öntetet: egy kis tálkában keverjük össze a növényi joghurtot, sörélesztőpelyhet, fűszereket
  • 6.tálaljuk sült krumplival, salátával, öntettel, de tölthetjük teljes kiőrlésű, (gluténmentes) pitába

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tofu gyros?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 300 g tofu
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • néhány evőkanál szójaszósz/tamari
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál bazsalikom, oregánó
  • 1/2 kiskanál pirospaprika

Joghurtos öntethez:

  • 2dl növényi bio joghurt - vagy kesutejföl
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • só, bors, esetleg kapor
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely
  • pici friss citromlé
  • Gyros tálhoz:
  • sült krumpli (olajmentesen elkészítve)
  • saláta (jegsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma)