Recept megosztása

Thai ananászos sült rizs

Ma egy izgalmas receptet hoztunk Nektek. Egzotikus ízvilágú sült rizst készítettünk. Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Ha van néhány adag főtt rizsünk, pillanatok alatt ezt a finomságot varázsolhatjuk az asztalra. A recept olajmentes, gluténmentes, teljesértékű. Ha még táplálóbbra szeretnénk, tehetünk hozzá sült tofut is kiegészítésképpen.

4 adag
30 perc

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.ha nincs készen rizsünk, kezdjünk azzal, hogy odateszünk főni rizst
  • 2.a szójaszószon dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
  • 3.tegyük hozzá az ananászt, és karamellizáljuk meg pár perc alatt
  • 4.utána adjuk hozzá a borsót (ha friss vagy fagyasztott, pici vízzel fedő alatt pároljuk puhára)
  • 5.tegyük hozzá a rizst, a lecsepegtett mazsolát, és pirítsuk össze
  • 6.közben pirítsuk meg a szezámmagot (olaj nélkül) egy serpenyőben – folyamatosan kevergetve, felügyelet mellett – mikor elkészült, húzzuk le a melegről, nehogy megégjen
  • 7.már tálalhatunk is – szórjuk meg a tetejét szezámmaggal

Hozzávalók

  • 3 bögre (bögre= 2.3dl) főtt barna rizs
  • 1 nagy (lila)hagyma nagyobb szeletekre vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 bögre felkockázott ananász (konzerv is jó, lehetőleg nem cukrozott)
  • 1 bögre zöldborsó - konzerv/ fagyasztott/ friss
  • ¼ bögre mazsola - más aszalt gyümölccsel helyettesíthető - beáztatva pár órára, használat előtt leszűrve, lecsepegtetve
  • 3-4 evőkanál szójaszósz/tamari (gluténmentes szójaszósz)
  • ½ bögre szezámmag
  • ízlés szerint chilipehely

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!