Recept megosztása

Tésztaszósz dinnyehéjból

Igazi #zerowaste étel, hiszen a kidobásra váró dinnyehéjból készül ez a fogás. Igazán különleges, kicsit édes, kicsit sós. De a lényeg, hogy nagyon finom. Érdemes egy kis piros dinnye „húst” is hagyni a héjon, hogy még finomabb legyen. 

 

3-4 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy nagy késsel vagy krumplihámozóval szabadítsuk meg a dinnyehéjat a külső, vastag, zöld héjtól, majd vágjuk apró, falatnyi kockákra
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
  • 3.adjuk hozzá a a dinnyehéjat, fűszereket
  • 4.fedő alatt pároljuk puhára
  • 5.mikor megpuhult, adjuk hozzá a paradicsom konzervet,, babot kicsit főzzük össze, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 6.közben főzzük ki hozzá a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint
  • 7.tálaljuk a szósszal, esetleg szórjuk meg sörélesztőpehellyel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tésztaszósz dinnyehéjból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 nagyobb dinnye negyedének a héja
  • 1 konzerv darabolt paradicsom vagy 4-5 darab nagyobb hámozott paradicsom felkockázva
  • só, bors, kurkuma,1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1 kis babkonzerv/ 1, 5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt bab
  • bazsalikom, kakukkfű, oregánó
  • 1 kis csomag (gluténmentes) tészta