RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyük fel a vizet a tésztának egy kis sóval, majd főzzük meg a használati útmutató szerint
- 2.közben készítsük el az öntetet: turmixoljuk össze a diót/olajosmagot az áfonyával, almaecettel, datolyapasztával/datolyával, fűszerekkel, sörélesztőpehellyel – ha kell pár evőkanál vizet tegyünk hozzá
- 3.készítsük elő, daraboljuk fel a zöldségeket, reszeljük le a citrom héját, facsarjuk ki a levét
- 4.a diót/olajosmagot vágjuk apróbbra
- 5.keverjük össze egy tálban a (kihűlt vagy langyos) tésztát, a zöldségeket, olajos magokat, öntetet (öntetet, magokat érdemes csak tálaláskor rátenni)
- 6.néhány órára tegyük hűtőbe
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 200 g (gluténmentes, teljes kiőrlésű ) tészta
- 1 kis fej lilahagyma - apróra vágva
- 1/4 bögre (bögre= 2,3 dl) olajos mag (dió/kesudió)
- 1,5 bögre konzerv/főtt bab
- 2 db nagy paradicsom - kockákra vágva
- 2 db kisebb sárgarépa - lereszelve vagy apróra vágva
- 1-2 bögre zöldleveles (spenót, rukkola)
- 1 citrom reszelt héja + pár csepp friss citromlé
Öntethez:
- 1/4 bögre almaecet
- 1/2 bögre áfonya (fagyasztott)
- 1/4 bögre olajos mag – pl. dió
- 1/2-1 evőkanál datolyapaszta vagy néhány puha magnélküli közepes méretű datolya
- 1/2 kiskanál kakukkfű
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/4 kiskanál fokhagymapor vagy 1-2 gerezd friss fokhagyma
- 1 evőkanál sörélesztőpehely