Recept megosztása

Tepsis sült zöldségek – Nitai módra

Vendégünk volt Kiss Zoltán Nitai, és egy nagyon finom, gyorsan elkészíthető fogást hozott nekünk. Természetesen a hozzávalók bátran variálhatóak. Finom lehet bele az apróra vágott káposzta, cékla, stb.

 

5-6 adag
15 perc előkészítés +50-60 perc sütés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.készítsük elő a zöldségeket
  • 3.halmozzuk a feldarabolt zöldségeket a tepsibe - alulra a lédúsabbakat helyezzük, közé szórjunk a fűszerekből - aki használ olajat, esetleg egy keveset locsoljon rá (aki a teljes értékű növényi étrendet tartja, az pici vizet használjon)
  • 4.majd helyezzük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe lefedés nélkül
  • 5.15 percenként vegyük ki, keverjük meg - ezt addig ismételjük, míg meg nem puhul az összes zöldség
  • 6.mikor minden puha, vegyük ki, keverjük, össze növényi joghurttal /tejszínnel, szórjuk meg vegán parmezánnal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tepsis sült zöldségek – Nitai módra?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 édesburgonya - kis kockákra vágva
  • 2-3 közepes sárgarépa - vékony szeletekre vágva
  • 4-5 gomba - apróbb szeletekre vágva
  • kb. 1,5 bögrényi (bögre=2,3 dl) karfiol - kis darabokra szedve
  • 1/2 kaliforniai paprika - apró kockákra vágva
  • 2 db paradicsom - felkockázva
  • 1-2 evőkanál olaszos fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
  • néhány kiskanál füstölt pirospaprika
  • 1 csipet cukor (elhagyható, nem teljes értékű)
  • néhány evőkanál szójaszósz - elhagyható
  • Opcionálisan: növényi joghurt
  • vegán parmezán (sörélesztőpehely, darált mandula, fokhagyma, só)