Ki ne szeretné a krumplipürét… de jön a kérdés, hogy készíthetnénk el valamilyen zsiradék nélkül, mitől lesz telt íze? A megoldás a sörélesztőpehelyben van! Igazán finom, telt ízű lesz tőle. A mi lányainknak fel sem tűnt, hogy a vegán változatot eszik.
1.attól függően, hogy szeretjük-e megenni a krumpli héját – a mi lányaink nem szeretik, mi szeretjük, úgyhogy hol így, hol úgy készítjük, (elvileg akkor teljesértékű, ha a héja is rajta van) – hámozzuk meg és daraboljuk fel kockákra a puhára sütött krumplit, és tegyük egy tálba
2.törjük össze a krumplit, és adjunk hozzá annyi növényi tejet, hogy kellemes legyen az állaga –apránként adagoljuk a tejet, nehogy túlhigítsuk
3.fűszerezzük ízlésünk szerint, alaposan keverjük össze
4.a mi lányaink teljesen krémesen szeretik, ezért mi botmixerrel szoktuk összedolgozni – de ne turmixoljuk túl, mert nyúlóssá válhat
Hozzávalók
1kg krumpli sütőben, héjában megsütve - vagy kockára vágva megfőzve
néhány dl növényi tej
szerecsendió
só
bors
fél kiskanál fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma átpasszírozva
pár evőkanál sörélesztőpehely – ettől lesz telt, krémes íze