Recept megosztása

Tejszínes kukoricaleves

Ez egy isteni finom, igazi lélekmelengető leves lett. Krémes, selymes, sűrű. A hidegebb napokon biztosan feltölt mindenkit energiával. Ráadásul gyorsan, egyszerűen elkészíthető. 

Diétázók kihagyhatják belőle a kókusztejszínt, de senki nem fog meglepődni, hogy tejszínnel sokkal finomabb. Összetevőkre figyeljünk. Nem minden kókuszkrém teljes értékű. Helyettesíthető egy fél bögre vízzel leturmixolt kesudióval.

6-8 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, kicsit dinszteljük meg
  • 3.fűszerezzük meg, adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, és közepes fokozaton fedő alatt főzzük puhára - kb. 15-20 perc
  • 4.mikor már majdnem puha a krumpli, egy kis tálkában keverjük össze csomómentesre a hideg növényi tejet a barnarizsliszttel, majd kanalanként adjunk hozzá a krumpli meleg levéből, és akkor öntsük csak a krumplihoz, mikor már langyos
  • 5.alaposan keverjük el, adjuk hozzá a kukoricát, babot is, majd főzzük kb. 10 percig, jól be fog sűrűsödni - ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá még néhány dl vizet /tejet - de számoljunk a 2 dl tejszínnel is, ha teszünk hozzá
  • 6.végül egy kis tálkában keverjük össze a kókusztejszínt a sörélesztőpehellyel, és öntsük azt is a levesünkhöz
  • 7.ízesítsük pici citromlével

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tejszínes kukoricaleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 5 db közepes méretű krumpli - kockára vágva
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt fehérbab
  • 1 kis konzerv /1,25 bögre főtt kukorica - lehetett fagyasztott is
  • víz
  • 2-3 dl natúr (lehetőleg házi) növényi tej
  • 200 ml/1 kis doboz kókusztejszín
  • 2 evőkanál barnarizsliszt
  • 1-2 kiskanál citromlé
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió
  • 1-2 babérlevél
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom - vagy más zöldfűszer - kakukkfű, kapor, stb.
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható