Recept megosztása

Tápióka puding

Reggelire kitűnő ez a tápiókagyöngyből készült puding. Nagyon gyorsan elkészül. Hidegen és melegen is fogyasztható. 

Nem teljes értékű, a manioka növény gyökeréből kivont keményítőből készülnek a tapióka gyöngyök. De néha-néha belefér, egészitsük ki friss gyümölcsökkel, esetleg fahéjjal, kakaóval. 

4-6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük a lábasba a tápiókagyöngyöt és öntsük rá a 6 dl növényi tejet, választott édesítőt, vaníliát, majd hagyjuk állni 15 percet, hogy megszívják magukat a gyönygyök
  • 2.alacsony fokozaton, folyamatosan kevergetve főzzük - addig, míg kocsonyásodni kezd és kezdenek áttetszőek lenni a gyöngyök - ha még nem puhultak meg, de már nagyon sűrű lenne, öntsünk hozzá apránként egy kis tejet még
  • 3.mikor megpuhultak a gyöngyök, szedjük tálkákba - hagyhatjuk kihűlni
  • 4.a tetejükre tegyünk gyümölcsöt, vagy szórjuk meg fahéjjal vagy kakaóval

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tápióka puding?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) tápiókagyöngy
  • 6-8 dl natúr növényi tej
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 3-4 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű, de bebarníthatja) vagy más édesítő ízlés szerint
  • Tálaláshoz: gyümölcs / fahéj /kakaó