Recept megosztása

Szuper finom zöldborsó főzelék

Majdnem finomfőzelék, de tényleg finom főzelék. Pillanatok alatt elkészül, és ezt még a gyerekek is szívesen megeszik. Krémes, kicsit édes. Ezt a kombinációt mindenki szereti.
Készítettünk hozzá teljes értékű rántást is. De érdemes a videót is megnézni, mert 5 féle sűrítési módot ismertetünk benne – liszttel, anélkül, étkezési keményítővel, stb. Ha sűrűbben szeretjük, több liszttel készítsük.

4 személy
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg vízen a hagymát, fokhagymát
  • 2.dinszteljük meg a répát is
  • 3.tegyük hozzá a borsót, krumplit, és a fűszereket (só, bors, kurkuma)
  • 4.öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi
  • 5.fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket alacsonyabb fokozaton kb.20-25perc
  • 6.mikor már majdnem kész, száraz serpenyőben pirítsuk meg a barnarizslisztet, folyamatosan kevergessük (száraz fakanállal) – pár percet vesz igénybe, barnulni nem igazán fog, de érezzük majd az illatát
  • 7.öntsük hozzá a növényi tejet, keverjük el csomómentesre, főzzük pár percig, miután elkezd sűrűsödni
  • 8.öntsük hozzá a már megpuhult zöldségekhez, keverjük össze, és főzzük még pár percig, míg teljesen besűrűsödik
  • 9.már tálalhatjuk is, díszíthetjük petrezselyemlevelekkel

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 400 g (fagyasztott) zöldborsó
  • 400g sárgarépa (4 nagyobb) - felkarikázva
  • 400g krumpli (4 db kicsi) - felkockázva
  • 2-2,5dl növényi tej
  • 2 -3 evőkanál barnarizsliszt - más liszt is használható
  • eritrit/ datolyapaszta - elhagyható - ízlés szerint - mi nem tettünk bele
  • fél kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, 1/8 kiskanál kurkuma

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!