Recept megosztása

Szójamentes tofu

Vannak, akiknek kerülniük a szóját, és az abból készült ételeket. Ezt a tofut azonban ők is bátran ehetik. Kellemes állagú, fűszeres ízű. Felhasználható kockára vagy szeletekre vágva bármilyen fogáshoz, vagy akár magában, szendvicshez, vagy akár leves betétnek. Egyszerű, ráadásul pár száz forintból elkészíthető.

4 személy
20 perc

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.készítsünk ki egy kb. 20cmx20cm-es edényt/dobozt
  • 2.egy kisebb lábasban keverjünk össze 1 bögre vizet a csicseriborsóliszttel és a fűszerekkel
  • 3.pihentessük 10 percig, és újra keverjük össze, hogy teljesen csomómentes legyen
  • 4.forraljuk fel a 2 bögre vizet, öntsük hozzá a csicseris keveréket, jól keverjük össze
  • 5.kezdjük el forrásig közepes hőfokon melegíteni, közben folyamatosan kevergessük
  • 6.vegyük le alacsonyra a hőfokot, és 8-10 percig kevergetve főzzük
  • 7.gyorsan töltsük bele a kikészített edénybe, simítsuk el a tetejét
  • 8.fedél nélkül hűtsük le egy kicsit, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen kikeményedjen
  • 9.már használhatjuk is vagy jól lezárt edényben, hűtőben tároljuk

Hozzávalók

  • 160g - (kb. 1 púpozott 2,3dl-es bögre, + 2 evőkanál) csicseriborsóliszt
  • 1+2 bögre víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • negyed teáskanál kurkuma (ettől lesz szép színe)
  • 1 teáskanál folyékony füst – ha füstölt ízű tofut szeretnél

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!