Recept megosztása

Szafi dupla karamellás diós szelet

Hétvégén szerettünk volna kedveskedni valami finomsággal a családnak. Körbenéztünk, milyen elfekvő alapanyagok vannak itthon, és hát ott árválkodott egy kis darált dió még Karácsonyról, meg egy adag karamell szósz. Így esett a választásunk @fitdepo Évi diós piskótájára, amit mi megkentünk házi vegán karamellszósszal, és főztünk hozzá egy karamell-krémet is, csak hogy teljes legyen az élvezet. 

Ezt a receptet hosszabb ideig tartott leírni, mint összeállítani. Bátran álljatok neki, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és valami brutálisan finom. 

10 szelet
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 175 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.keverjük össze a tésztához a leírt sorrendben a hozzávalókat
  • 3.simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tepsibe vékonyan (kb. 32 cm × 37cm)
  • 4.175 fokon, légkeveréssel kb. 18 perc alatt süssük meg
  • 5.közben készítsük el a karamell szószt: tegyük turmixgépbe a hozzávalókat - mi poharas turmixot használtunk - járassuk addig, míg teljesen krémes lesz az elegyünk
  • 6.miután megsült a piskóta, vágjuk 4 egyforma téglalapra, szedjük le a sütőpapírról, tegyük félre kicsit hűlni
  • 7.főzzük meg addig a karamell pudingunkat: keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd alacsony fokozaton főzzük jó sűrűre, majd kicsit hagyjuk hűlni
  • 8.készítsük el a csokimázat is: keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat
  • 9.állítsuk össze a süteményt, így rétegezzük egy tálra: piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, csokimáz
  • 10.tegyük hűtőbe néhány órára szeletelés előtt, hogy megpuhuljon, összeérjen a sütink

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Szafi dupla karamellás diós szelet?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • *diós piskótához:
  • 180 g víz
  • 40 g almaecet
  • 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő
  • 100 g darált dió
  • 150 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
  • *karamell szószhoz:
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) puha magozott datolya (jól megpakolva) - ha nem puha, áztassuk be előtte a növényi tejbe
  • 1/2 bögre natúr növényi tej
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • csipet só
  • (pici fahéj, kurkuma, gyömbér - ízlés szerint)
  • *karamell pudinghoz:
  • 200 g natúr növényi tej
  • 100 g víz
  • 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • 50 g Szafi Free karamellás zabpuding por
  • 1 evőkanál Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • *csokimázhoz:
  • 15 g Szafi Reform cukormentes kakaópor
  • datolyapaszta, más édesítő ízlés szerint - nekünk maradt a karamell szószból, azt adtunk hozzá
  • 20 g víz