MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 175 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.keverjük össze a tésztához a leírt sorrendben a hozzávalókat
- 3.simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tepsibe vékonyan (kb. 32 cm × 37cm)
- 4.175 fokon, légkeveréssel kb. 18 perc alatt süssük meg
- 5.közben készítsük el a karamell szószt: tegyük turmixgépbe a hozzávalókat - mi poharas turmixot használtunk - járassuk addig, míg teljesen krémes lesz az elegyünk
- 6.miután megsült a piskóta, vágjuk 4 egyforma téglalapra, szedjük le a sütőpapírról, tegyük félre kicsit hűlni
- 7.főzzük meg addig a karamell pudingunkat: keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd alacsony fokozaton főzzük jó sűrűre, majd kicsit hagyjuk hűlni
- 8.készítsük el a csokimázat is: keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat
- 9.állítsuk össze a süteményt, így rétegezzük egy tálra: piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, csokimáz
- 10.tegyük hűtőbe néhány órára szeletelés előtt, hogy megpuhuljon, összeérjen a sütink
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- *diós piskótához:
- 180 g víz
- 40 g almaecet
- 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő
- 100 g darált dió
- 150 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- *karamell szószhoz:
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) puha magozott datolya (jól megpakolva) - ha nem puha, áztassuk be előtte a növényi tejbe
- 1/2 bögre natúr növényi tej
- 1 kiskanál vanília kivonat
- csipet só
- (pici fahéj, kurkuma, gyömbér - ízlés szerint)
- *karamell pudinghoz:
- 200 g natúr növényi tej
- 100 g víz
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 50 g Szafi Free karamellás zabpuding por
- 1 evőkanál Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 1 kiskanál vanília aroma
- *csokimázhoz:
- 15 g Szafi Reform cukormentes kakaópor
- datolyapaszta, más édesítő ízlés szerint - nekünk maradt a karamell szószból, azt adtunk hozzá
- 20 g víz