Recept megosztása

Szafi Balaton szelet

Azért kapta ezt a nevet ez a süti, mert kicsit hullámos lett. Ez pedig a türelmetlenségünknek köszönhető, ugyanis nem bírtuk kivárni a pihentetési időt, és bizony, felszeleteltük, neki estünk előbb. Lányaink szerint extra finom lett.

Ismét @fitdepo Évi receptjéből indultunk ki, hiszen már múltkor is szuperül bevált ez a diós piskótalap. Köszönjük. 

Főztünk egy sűrű vaníliás krémet pudingporból, és még egy réteg lekvár is került bele. 

Tényleg, nagyon egyszerű elkészíteni, próbáld ki! 

10 szelet
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 175 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.keverjük össze a tésztához a leírt sorrendben a hozzávalókat
  • 3.simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tepsibe vékonyan (kb. 32 cm × 37cm)
  • 4.175 fokon, légkeveréssel kb. 18 perc alatt süssük meg
  • 5.miután megsült a piskóta, vágjuk 4 egyforma téglalapra, szedjük le a sütőpapírról, tegyük félre kicsit hűlni
  • 6.főzzük meg addig a vanília pudingunkat: keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd alacsony fokozaton főzzük jó sűrűre, majd kicsit hagyjuk hűlni
  • 7.készítsük el a csokimázat is: keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat
  • 8.állítsuk össze a süteményt, így rétegezzük egy tálra: piskóta, lekvár, vanília puding, piskóta, lekvár, vanília puding, piskóta, lekvár, vanília puding, piskóta, csokimáz
  • 9.tegyük hűtőbe néhány órára szeletelés előtt, hogy megpuhuljon, összeérjen a sütink

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Szafi Balaton szelet?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • *diós piskótához:
  • 180 g víz
  • 40 g almaecet
  • 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő
  • 100 g darált dió
  • 150 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
  • *vanília pudinghoz:
  • 200 g natúr növényi tej
  • 100 g víz
  • 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • 50 g Szafi Free vaníliás zabpuding por
  • 1 evőkanál Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
  • *csokimázhoz:
  • 15 g Szafi Reform cukormentes kakaópor
  • datolyapaszta, más édesítő ízlés szerint - nekünk maradt a karamell szószból, azt adtunk hozzá
  • 20 g víz
  • *baracklekvár