Elkészítés
- 1.tegyük a növényi tejet, a tökpürét, a választott édesítőt, a sót, a fűszereket a készülékbe és jól keverjük össze, hogy nehogy leragadjon a kásánk
- 2.zárjuk le a fedelét, ellenőrizzük, hogy a gőzkiengedő szelep zárva legyen
- 3.főzzük magas nyomáson 2-3 percig vagy zabkása (oatmeal funkción)
- 4.az időzítő kikapcsolása után hagyjuk még melegítő funkción 10 percig, majd engedjük ki óvatosan a maradék gőzt
- 5.nyissuk ki, és tegyük tálkákba, poharakba
- 6.készítsük el a joghurtos réteget - keverjük össze a joghurtot a narancslével, édesítővel, fahéjjal - kanalazzuk a zabkása tetejére
- 7.tálalhatjuk még tetszőleges feltétekkel (magvajjal, dióval, granolával, friss gyümölcsökkel, kakaóbabtörettel, aszalványokkal)
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1 bögre natúr növényi tej
- 1/2 bögre sült pürésített sütőtök
- 1 evőkanál chiamag
- 1 evőkanál házi datolyapaszta /datolyaszirup
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 1 kiskanál sütőtökfűszer (fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg, kardamom)
- Joghurtos réteghez:
- 1/2 bögre növényi joghurt
- 1 narancs leve
- fahéj
- édesítő
- 1 kiskanál vanília kivonat