Recept megosztása

Sütőtökös zabkása

Sütőtök szezonban kötelező kipróbálni ezt a különleges zabkását. 

Hagyományos módon is elkészíthető, egy edényben 5 perc alatt főzzük puhára a zabot a többi hozzávalóval, majd hagyjuk kihűlni. 

Nagyon jól kiegészíti a narancsos joghurt öntet, teljesen Karácsony-érzete lesz az embernek tőle.

 

2 adag
20 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük a növényi tejet, a tökpürét, a választott édesítőt, a sót, a fűszereket a készülékbe és jól keverjük össze, hogy nehogy leragadjon a kásánk
  • 2.zárjuk le a fedelét, ellenőrizzük, hogy a gőzkiengedő szelep zárva legyen
  • 3.főzzük magas nyomáson 2-3 percig vagy zabkása (oatmeal funkción)
  • 4.az időzítő kikapcsolása után hagyjuk még melegítő funkción 10 percig, majd engedjük ki óvatosan a maradék gőzt
  • 5.nyissuk ki, és tegyük tálkákba, poharakba
  • 6.készítsük el a joghurtos réteget - keverjük össze a joghurtot a narancslével, édesítővel, fahéjjal - kanalazzuk a zabkása tetejére
  • 7.tálalhatjuk még tetszőleges feltétekkel (magvajjal, dióval, granolával, friss gyümölcsökkel, kakaóbabtörettel, aszalványokkal)

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1 bögre natúr növényi tej
  • 1/2 bögre sült pürésített sütőtök
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 evőkanál házi datolyapaszta /datolyaszirup
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 kiskanál sütőtökfűszer (fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg, kardamom)
  • Joghurtos réteghez:
  • 1/2 bögre növényi joghurt
  • 1 narancs leve
  • fahéj
  • édesítő
  • 1 kiskanál vanília kivonat