Recept megosztása

Sütőtökös süti intuitíven – Golenya Ágnes módra

Ez a recept úgy készült, hogy azt és annyit tett bele Ági és Ákos, amennyit éreztek. Tehát a pontos mennyiségek nincsenek meg. Te is használd bátran a megérzésed, igazából nem lehet elrontani. Ha túl hígnak érzed, tegyél még hozzá néhány evőkanál zabpelyhet, az felszívja a nedvességet.

 

16 kocka
1/2 óra előkészület + 1-1,5 óra sütés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.turmixoljuk simára a datolyát és az aszalt sárgabarackot kevés vízzel, akár együtt
  • 2.keverjük a tökpüréhez
  • 3.adjuk hozzá a bezselésedett lenmagpelyhet, fűszereket, diót, mákot, zabpelyhet, alaposan keverjük össze
  • 4.kézi habverővel verjük kemény habbá a csicseriborsó levet - érdemes előtte lehűteni, kis csipet sót, pici almaecetet hozzátenni - kb.10-15 percet vesz igénybe
  • 5.óvatosan forgassuk bele a tökös keverékünkbe, még fűszerezzük, ha szükséges - igazítsunk a sűrűségén is akár, tegyünk hozzá még zabpelyhet, ha híg lenne
  • 6.öntsük át egy nagyobb hőálló tálba, tegyük a sütőbe 42 fokra!!! kb. 1-1,5 órára
  • 7.szeletelni csak kihűlés után lehet

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sütőtökös süti intuitíven – Golenya Ágnes módra?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 3 bögre (bögre=2,3 dl) / kb. 750 ml sütőtök püré
  • 1 evőkanál őrölt lenmag +3 evőkanál víz - előre beáztatva
  • házi datolyapaszta - kb. 16 szem közepes datolyából - egy kis vízzel összeturmixolva
  • 1 csomag kénezetlen aszalt sárgabarack - egy kis vízzel összeturmixolva
  • kb. 1,5-2 dl csicseriborsó lé (aquafaba)
  • 1-1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1 bögre darálatlan mák
  • 1/2-3/4 bögre darált dió
  • ízlés szerint még édesítő - mi steviat használtunk
  • fahéj, szerecsendió, Bourbon vanília őrlemény, őrölt szegfűszeg, szegfűbors