Recept megosztása

Sütőtökös palacsinta

Reggelire kitűnő ez a puha, vastag palacsinta. Maradékmentésre is kitűnő, ha van sült tökünk, és már esetleg magában unjuk. Ráadásul egy kis zöldséget is tudunk a család étrendjébe csempészni. 

Megkenhetjük (lehetőleg cukormentes)  lekvárral vagy egy kis csoki öntet is mehet hozzá. 

Ebből a tésztából érdemes kisebb korongokat sütni, mert vastagabb a tészta, nem tekerhető. Fordítani is így könnyebb. 

 

kb. 6 kisebb darab
25 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.legideálisabb, ha összeturmixoljuk a hozzávalókat - ha datolyával édesitünk, először azt turmixoljuk le simára a növényi tejjel - ez egy sűrűbb tészta lesz
  • 2.melegítsük fel forróra a palacsintasütőt
  • 3.öntsünk/kanalazzunk bele egy adag tésztát, kanál hátával simítsuk el kör alakúra és süssük közepes fokozaton, míg szépen átsül a tészta - 2-4 perc
  • 4.fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl)/ kb. 100 g (gluténmentes) zabpehely
  • 1-1,5 bögre natúr növényi tej
  • 1/2 bögre sütőtök püré (kb. 1 kis szelet sült sütőtökből)
  • kb. 2 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy pár szem puha datolya, esetleg más édesítő
  • 1 kiskanál sütőpor - el is hagyható
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1 kiskanál vanília kivonat /1/2 kiskanál vanília őrlemény
  • 1/2 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál gyömbér, kurkuma, szerecsendió
  • 1 csipet só

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt