Recept megosztása

Sütőtökös kenyér

Sütőtök szezonban kötelező elkészíteni ezt a finom, édes kenyeret. Már a Karácsonyt idézik ezek a fűszerek. A sütőtöktől, datolyától pont elég édes lett nekünk, nem is kellett hozzá édesítő. Kitűnő reggelire, tízóraira, uzsonnára.

 

8 szelet
15 perc előkészítés + 1 óra sütés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.a zabpelyhet enyhén(!) őröljük meg turmixgépben, ha nem aprószemű
  • 3.keverjük össze egy tálban először a száraz alapanyagokat - a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket
  • 4.tegyük turmixgépbe a datolyát, a növényi tejet, a vaníliát, citromlevet és turmixoljuk krémesre, majd tegyük hozzá a sütőtökpürét is, és turmixoljuk homogénre ezt a keveréket adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, és jól keverjük össze
  • 5.kanalazzuk sütőpapírral bélelt sütőformába a tésztát, egyengessük el egyenletesen
  • 6.szórjuk meg a tetejét tökmaggal
  • 7.süssük kb. 60 percig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sütőtökös kenyér?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) /185 g aprószemű (gluténmentes) zabpehely
  • 1 evőkanál chiamag / őrölt lenmag
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kiskanál sütőpor
  • 1,5 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál gyömbér, őrölt szegfűszeg, szerecsendió
  • 1 jól megpakolt bögre /200 g datolya - előtte beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 1/2 bögre natúr növényi tej
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 és 3/4 bögre / 425 g sült sütőtökpüré
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1/4 bögre nyers tökmag