Recept megosztása

Sütőtökös fasírt

Fasírtból sosem elég nálunk. Szerencsére millió változatát el lehet készíteni. Sütőtök szezonban ezt mindenképpen érdemes kipróbálni. Tökéletes rizs, főzelék mellé, de akár vihetjük magunkkal uzsonnára, kirándulásra is, jól bírja a szállítást. 

 

16 db
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat
  • 3.adjuk hozzá a sütőtök pürét (mi csak egy villával jól összetörtük), folyékony füstöt
  • 4.alaposan keverjük össze a száraz alapanyagokkal, akár kézzel gyúrhatjuk is
  • 5.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle kisebb golyókat
  • 6.helyezzük a sütőlapra
  • 7.süssük őket 180-200 fokon kb. 15-20 percig, míg aranybarnára sülnek - mi forrólevegős sütőben sütöttük őket 15 percig 180 fokon

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) sült sütőtök püré
  • 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1/2 bögre (gluténmentes) zsemlemorzsa - lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből
  • 1 evőkanál őrölt lenmag/chiamag + 3 evőkanál víz összekeverve
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/8 kiskanál bors,kurkuma
  • 1/4 kiskanál őrölt kömény
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - vagy 1 kis fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma megdinsztelve
  • néhány fújás folyékony füst - el is hagyható