Recept megosztása

Sütőben sült tahini szószos zöldségek

Most következzen egy köret a karácsonyi menühöz. Nem nagyon cifráztuk túl, hiszen elég fűszeres, hangsúlyos a többi fogás. Tahini szószos sült zöldségeket sütöttünk a sütőben. Az egyik előnye az, hogy előre el tudjuk készíteni a zöldségeket, és akkor toljuk csak be a sütőbe, mikor látjuk, hogy kb. fél óra múlva fogyasztanánk. Finom ropogós lesz a külsejük a tahininek köszönhetően. Nemcsak karácsonyra ajánljuk.

4 személy
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.180 fokra előmelegített sütőben fedő alatt (vagy alufóliával letakarva) süssük meg egyben, héjastul a krumplit, édeskrumplit, céklát – ha nem előfőzött – kicsit szurkáljuk meg őket sütés előtt villával
  • 2.süssük puhára – mérettől függ, hogy mennyi idő- néha ellenőrizzük, ha nem egyformán puhulnak, vegyük ki, és tegyük félre, amelyik már jó
  • 3.egy kisebb tálban keverjük össze a tahinit és a fűszereket néhány evőkanál vízzel – nem baj, ha kicsit hígabb lesz
  • 4.mikor már látjuk, hogy fél óra múlva készen kell lenniük: sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük el a nagyobb darabokra vágott édesburgonyát, krumplit, céklát, és a kiolvasztott kelbimbót, majd egy kenőecsettel alaposan kenjük be őket a tahinis szósszal
  • 5.180-200 fokon süssük aranybarnára a zöldségeket – kb. 20-30perc – attól is függ, mennyire hűltek már ki

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sütőben sült tahini szószos zöldségek?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db nagyobb krumpli
  • 2 db közepes édesburgonya
  • 2-3 db cékla – előfőzött is jó, csak akkor azt nem kell elősütnünk
  • kelbimbó – mélyhűtött kiengedve
  • 1-2 evőkanál tahini
  • bors
  • ¼ kiskanál fokhagymapor
  • ¼ kiskanál hagymapor
  • (lehet még füstölt pirosparika, kömény, stb. vagy bármi, amit szeretsz)