RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.180 fokra előmelegített sütőben fedő alatt (vagy alufóliával letakarva) süssük meg egyben, héjastul a krumplit, édeskrumplit, céklát – ha nem előfőzött – kicsit szurkáljuk meg őket sütés előtt villával
- 2.süssük puhára – mérettől függ, hogy mennyi idő- néha ellenőrizzük, ha nem egyformán puhulnak, vegyük ki, és tegyük félre, amelyik már jó
- 3.egy kisebb tálban keverjük össze a tahinit és a fűszereket néhány evőkanál vízzel – nem baj, ha kicsit hígabb lesz
- 4.mikor már látjuk, hogy fél óra múlva készen kell lenniük: sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük el a nagyobb darabokra vágott édesburgonyát, krumplit, céklát, és a kiolvasztott kelbimbót, majd egy kenőecsettel alaposan kenjük be őket a tahinis szósszal
- 5.180-200 fokon süssük aranybarnára a zöldségeket – kb. 20-30perc – attól is függ, mennyire hűltek már ki
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 db nagyobb krumpli
- 2 db közepes édesburgonya
- 2-3 db cékla – előfőzött is jó, csak akkor azt nem kell elősütnünk
- kelbimbó – mélyhűtött kiengedve
- 1-2 evőkanál tahini
- só
- bors
- ¼ kiskanál fokhagymapor
- ¼ kiskanál hagymapor
- (lehet még füstölt pirosparika, kömény, stb. vagy bármi, amit szeretsz)