Recept megosztása

Sütőben sült omlett selyemtofuból

Még soha nem használtunk selyemtofut, de Hári Ricsivel összeszedtük minden bátorságunkat, és nekiálltunk ötletelni. Korbenéztünk a kertben is, hogy milyen fűszereket tehetnénk bele. Ez sült ki belőle. Nagyon jól sikerült, úgyhogy Te is próbáld ki bátran.

6-8 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.turmixoljuk le a selyemtofut, hogy teljesen krémes legyen, majd adjunk hozzá annyi növényi tejet, hogy ne legyen túl sűrű,de ne is folyjon
  • 2.a többi hozzávalót is keverjük hozzá, majd öntsük be egy tűzálló tálba
  • 3.lefedve süssük kb.30 percet, majd fedő nélkül még 10 percet

Hozzávalók

  • 2 doboz (2*300 g) selyemtofu
  • néhány dl növényi tej
  • 1 lilahagyma - apróra vágva
  • 1 kisebb kaliforniai paprika - apróra vágva
  • 5-6 koktél paradicsom - apróra vágva
  • 1 bögre vöröslencse - megőrölve
  • fekete só, só, bors, kurkuma, fokhagymapor, mindenmentes ételízesítő
  • friss zöldfűszerek (zsálya, oregánó, bazsalikom) - felaprítva