Recept megosztása

Sütőben sült káposzta tahinis-citromos mártással

Elsőre nagyon bizarrul hangzott a sült káposzta ötlete, de jobban belegondolva, mi rossz lehetne benne? És igazunk lett. Nagyon finomra megpirult, a belseje viszont puha lett. Kicsit édeskés lett, ahogy megkaramellizálódott.

Ráadásul minimális előkészületet és foglalkozást igényel. Csak betesszük a sütőbe, és hagyjuk, hogy a sütő végezze a dolgát.

Mi nem használunk olajat, így nem kentük meg semmivel, de aki szeretné, spriccelje meg egy kevés olivaolajjal. Egy nagyon finom mártást készítettünk hozzá.

4 személy
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
  • 2.helyezzük a tepsire a káposzta darabokat, picit sózhatjuk, borsozhatjuk
  • 3.süssük addig őket, míg megpuhulnak, a széleknél pedig elkezdenek barnulni
  • 4.kb. 20-30 perc – sütőtől függ – esetleg a félidőben óvatosan fordítsuk meg őket
  • 5.közben keverjük össze a mártásunkat
  • 6.tálaljuk mártással meglocsolva
  • 7.mi sütöttünk lilahagymát és krumplit is hozzá

Hozzávalók

  • egy fél fej káposzta 4 egyforma darabba vágva

Hozzávalók - mártás

  • 1 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál frissen facsart citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • annyi víz, hogy kellemes állagú mártást kapjunk